Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

10 juni 2021

09:45 - 10:05

Opening

Welkom bij de Summit Logistieke Dienstverlening!

Bekendmaking van de nieuwe Top 100 Logistieke Dienstverleners. Dagvoorzitter Annemarie Brüning bespreekt samen met Kees Verweij (Buck Consultants International) de opvallendste stijgers en dalers uit de jaarlijkse lijst. Wie is op dit moment de grootste speler in de sector? Welk bedrijf onderscheidt zich als een opvallende runner-up?

10:05 - 10:10

Inspiratie van de partners

De partner in beeld

Mooie producten en diensten verdienen een plek in de spotlights. 

10:10 - 10:35

In gesprek met experts

Thema 1: Vernieuwend ondernemen – wat doen logistiek dienstverleners om de crisis het hoofd te bieden?

Twee experts die als panellid nauw betrokken zijn bij de totstandkoming van de Top 100 Logistieke Dienstverleners analyseren de uitkomsten van de jaarlijkse enquête met als rode draad: hoe werken de bedrijven in deze sector aan vernieuwend ondernemerschap om sterk te staan in en vooral na de coronacrisis? Bart Banning (ABN Amro) en Marc Engel (Mazars) trekken belangrijke conclusies.

10:35 - 10:40

Praktijkverhaal

Visie vanuit de praktijk

In de vorige editie van de Top 100 maakte Schotpoort Logistics een flinke sprong op de lijst. Hoe is het dit bedrijf afgelopen jaar vergaan? Schotpoort profileert zich op het gebied van digitalisering en verduurzaming en beschikt een Ecovadis rating voor MVO. Mooi voorbeeld van een familiebedrijf dat drijft op zijn innovatiekracht. 

10:40 - 11:00

In gesprek met experts én inspiratie uit de praktijk

Thema 2: Duurzame logistiek – wat doen logistiek dienstverleners op het gebied van duurzaamheid?

Alle aspecten van duurzame logistiek zijn terug te vinden bij de bedrijven in de Top 100. Een alsmaar groeiend deel doet dat via het Lean & Green programma, daarover vertellen Alex Matatula van het programma en ambassadeur Mischa van den Berg (Refresco). Anderen kiezen voor een eigen aanpak om te ‘vergroenen’, zoals Kivits Drunen (Rob van Opzeeland) en Mainfreight (Rianne Bisseling) geven een toelichting.

11:00 - 11:15

Netwerkpauze

Leer van vakgenoten

Onze partners staan voor je klaar op hun virtuele partnerplein. Stel gerust je vragen en ga in gesprek. Zij ontmoeten dagelijks vele klanten en delen graag hun ervaringen met jou. 

Ook kun je gebruik maken van onze unieke mogelijkheid om te speeddaten in de networklounge waarbij je aan een willekeurige deelnemer wordt gekoppeld. Erg leuk en waardevol om te doen. 

11:15 - 11:40

In gesprek met experts én inspiratie uit de praktijk

Thema 3: Digitalisering – hoe gaan logistiek dienstverleners om met het sturen op data en met online platforms?

Digitalisering en data delen zijn met stip de belangrijkste innovatieprikkels in de logistiek, zeker ook onder de Top 100 bedrijven. Panellid Hans Moonen (CGI) bespreekt met Gerard van der Hoeven (iSHARE) waar de kansen liggen. Hierbij komt ook het Europese i4Trust project aan de orde. Ook aan het woord komen twee voorbeeldbedrijven Versteijnen Logistics (Jorn Versteijnen) en Nunner Logistics Group (Erwin Cootjans) delen hun ervaringen vanuit verschillend perspectief.

11:40 - 12:00

Ronde tafelgesprek

Welk thema wil jij over meepraten?

Je hebt inmiddels al veel gehoord en gezien over onze vier hoofdthema’s. Maar welke kennis kun jij met ons delen en welke vragen heb je nog aan vakgenoten of onze partners? Per thema is er een virtuele discussietafel waar je vrijblijvend kunt aanschuiven (in video beeld) of gewoon via chat kunt meeluisteren. Een gespreksleider zal de sessie modereren en heeft een aantal interessante stellingen om de discussie te starten.

12:00 - 12:25

In gesprek met experts én inspiratie uit de praktijk

Thema 4: Arbeidsmarkt en HR beleid – hoe krijgen logistiek dienstverleners talentvolle mensen binnen?

Over dit vraagstuk buigen Jos Tielemans (namens STL) en panellid Elise Gerritsen zich in deze sessie. Want nu al dreigt (opnieuw) een personeelstekort. Wat doen de bedrijven zelf om aantrekkelijk te zijn op de arbeidsmarkt en hoe ontwikkelen ze nieuw business met talentvolle medewerkers? Daarover vertellen de Top 100 bedrijven Van den Heuvel Logistiek (Arjan van der Heijden) en Nedcargo (Roderick de la Houssaye).

12:25 - 12:35

Afsluiting

Dankjewel voor jullie aandacht! 

Annemarie praat nog even na met de redactie van Logistiek over de belevenissen van deze dag.

12:35 - 13:00

Napraten

Deel je kennis of stel vragen aan vakgenoten 

Sluit deze leerzame dag af met vakgenoten door een leuk gesprek in de netwerklounge met een willekeurige bezoeker. Of stel die prangende vraag nog even aan één van onze partners op het partnerplein. Zij staan je graag te woord en geven je advies. 

En wil je toch nog graag discussiëren met meerdere vakgenoten, schuif dan nog even aan bij een discussietafel.

 

Graag tot ziens!